Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Controleer deze bedragen op het loonstrookje

Geplaatst op: 04-01-2018, 17:00:34

Wie een straks een blik werpt op het al dan niet gestegen nettoloon, doet er goed aan het loonstrookje te controleren.

De loonstrookjesverwerker wil weleens rekenfouten maken, zeker als er veranderingen hebben plaatsgevonden. Niemand wil meer belasting betalen dan nodig of op een andere manier inleveren, dus controleer je loonstrookje op de volgende zaken.

Het jaarloon

Het jaarloon is fiscale jaarsalaris van het jaar ervoor, een brutobedrag waarover nog belasting moet worden betaald. Het jaarloon wordt automatisch berekend. Misschien ben je op 2 januari begonnen aan een nieuwe baan, maar als je halverwege het jaar in dienst bent getreden, kan de berekening misgaan. Dat is vervelend omdat op basis van jaarloon de belasting wordt berekend. Het duurt lang voordat je te veel betaalde belasting terugkrijgt.

Overwerk en toeslagen

Wat heb je afgesproken met je werkgever over bijvoorbeeld overwerk? Controleer of overwerk is meegerekend. Overwerk, vakantiegeld of een dertiende maand vallen onder bijzondere beloningen.

Parttime

Werk je onregelmatig en/of parttime, controleer dan of het percentage dat je werkt klopt ten opzichte van het voltijd salaris. Bij onregelmatige werktijden moet het systeem toeslagen en overuren herrekenen, dat kan weleens fout gaan. Het salaris wordt niet altijd in uren aangegeven wat zelf narekenen nog lastiger maakt.

Onder de streep

Uit te betalen: In dit bedrag moet je het nettosalaris en zaken als overwerk en vergoedingen terugzien.

Bron: www.dft.nl van 4 januari 2018

Ga terug naar de vorige pagina